5 juli 2017
19:00

BK Walldia

Referat: Halmstad Inter FC - BK Walldia

I våras när Walldia mötte Inter på hemmaplan gjorde gästerna en riktig kämparinsats, samtidigt som deras målvakt spikade igen. Walldia vinner med uddamålet 1-0.
Något liknande scenario enligt Kenan som skickade en redovisning av händelserna på Halmstad arena, jag var själv ej närvarande.
Walldias startuppställning: Jonte, Kenan, Oliver, Kushtrim, Felix, Rinor, Arlind, Morteza, Arto, Gent, Nderim,
Följande startade på bänken: Sakhi, Martin, Leo, Ola, Adnan
.

Walldia börjar väldigt dåligt. Det är Inter som är spelförande första kvarten. Inter tar också ledningen efter 14 minuter och det ger dem bara mer energi. Walldia hämtar sig efter chocköppningen av hemmalaget och tar sig i kragen Det är kapten´Arlind Halimi som på egen hand tar sig igenom hemmamuren och kvitterar efter 20 minuter.
Spelet jämnar ut sig och det är åter Arlind som visar vägen genom att anama devisen "skjuter man inte - blir det inte mål". I 38:e minuten drar Arlind på ett skott som målvakten lämnar retur på och inte bättre än att Nderim kan hålla sig framme och nicka in ledningsmålet 1-2 några minuter innan pausvila. De sista minuterna innan pausvilan är Walldia överlägsna och skapar massor ett antal chanser:
* Nderim friläge
* Rinor friläge
*Gent nickar utanför från nära håll.

Andra halvlekens inledning ser likadan ut som slutet på första. Bl.a räddas bollen på mållinjen efter att Arlindavslut.
Som det brukar ske gör motståndare istället mål när man inte får in bolluslingen. Inter gör mål på en tveksamt dömd frispark.
Walldia fortsätter kämpa för ett segermål men det dröjer till de sista 10 minuterna innan Walldias övertag i målchanser ska ge utdelning. Kenan flyttar de sista 10 minuterna upp i anfallet och är också inblandad i segermålet.
Oliver Håkansson driver upp bollen på höger kanten och spelar in den i boxen där Kenan tar emot och lirkar sig förbi 2 motståndare. Arton Ajvaci som kommer i ett ännu bättre läge får bollen av Kenan och kan trycka in segermålet 3-2 i 86:e minuten.
En rättvis seger även om Walldia inte spelar bra så vinner man, och det är ju det som räknas.
Mycket kort delades ut som vanligt av domare Nasser Gashi, 6 gula till BKW och 5 till Inter.
Ännu en nykomling i Walldia som gjorde sin första match för säsongen Kushtrim Sopa som spelat i Andersberg för några år sen. En debut som lovar gott när Kushtrim väl får upp flåset lite mer.
Inte mindre än 37 spelare så här långt som spelat minst en match i Walldia denna säsong.